Mijn liefde voor eten gaat minstens evenveel over smaak dan over samen zijn. Lange tafels vol borden, kaarsen, schalen vol eten en vrienden en familie .. ik droom er dag en nacht van. Ik woon voorlopig nog in een studio met een piepklein keukentje en men tafel telt maar twee stoelen maar ooit komt er een dag dat ik zelf de gastvrouw kan zijn voor zulke taferelen. Bij elke gelegenheid die passeert waar er cadeaus worden uitgedeeld groeien men keukenkasten verder uit hun voegen. Zelfs men kleerkast is al voor de helft ingepalmd door men kommen- en schalenverzameling. De tools heb ik al, nu de plaats nog. Vanavond bbq op verplaatsing en ik sta in voor een salade.
Eten verspillen vind ik vreselijk dus voor de salade kijk ik eerst eens in men kast en frigo en op de vensterbank kan ik terecht voor verse kruiden. Linzen, rode ui, kerstomaatjes en een goeie pluk verse peterselie, bieslook en koriander .. daar kan ik al iets mee. In de winkel haal ik nog wat pijpajuin, een gele paprika en komkommer. De linzen kook ik volgens de verpakking een twintig minuten in gezouten water en de groenten snij ik allemaal fijn. Alles in een grote schaal, peper, zout, sap van een limoen, olijfolie en klaar. Nu de vleesjes nog …. :-)