Cocotte kersenrood
Gietijzer is een materiaal dat zeer goed de temperatuur geleidt en stabiel is, ook op een laag pitje blijft het goed warm en verdeelt het zijn warmte over de gehele pot. Dit is simpelweg de essentie van gietijzer. Vandaar dat deze cocottes ideaal zijn voor bereidingen die onder de noemer “slow cooking” vallen.
Voor koken moet je ook tijd vrijmaken. Ik gebruik het voor het suéren (zacht aanstoven/uitzweten) van groentes voor een gemixte soep (of soepgroente), een risotto alla parmigiana of onze eigen klassiekers varkenswangetjes en Gentse waterzooi. Natuurlijk ook voor verschillende groenten bereidingen zoals rode kool met appeltjes. Een volwassen gamma van cocottes in je keuken is naar onze mening een 20 cm, 24 cm en een 28 cm hoog model. Naast al zijn functionaliteiten is het ook een esthetische pot die je kan presenteren op tafel. Esthetiek is ook een zintuig dat niet mag ontbreken.
Why we love it
- Geëmailleerd gietijzer met een sterke emaille
- Gelijkmatige verdeling van de warmte van de bodem van de braad-/ stoofpan tot aan het deksel.
- Ultragladde binnenkant voor een gemakkelijk onderhoud
- Deksel sluit hermetisch af om een gelijkmatige warmte te behouden.
- Uitzonderlijke duurzaamheid