Flexible 17 POM Edwin Vinke
Visfileermes ontwikkeld door Robert Herder in samenwerking met Edwin Vinke, chef-kok van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant ‘De Kromme Watergang’. Het mes heeft een gewelfd heft met een slank, tegengesteld gebogen lemmet dat aan de punt spits toeloopt. Het ideale mes voor de zijwaarts geplaatste fileersnede.
Het flexibele lemmet in chroommolybdeen-vanadium staal met hoog koolstof- en chroomgehalte, ondergaat een hardingsproces en cyrogeenbehandeling, waardoor het ondanks de hoge hardheid (59HRC) en stabiliteit, voldoende flexibiliteit behoudt. De geometrie van de snijvlakken is zo ontworpen dat er tijdens het veeleisende fileerwerk een hoge belasting kan op uitgeoefend worden, waardoor er zelfs in contact met visgraten, in een soepele beweging kan gewerkt worden. Het ergonomisch heft in POM is met 4 messing klinknagels bevestigd aan de doorlopende tang.
Kenmerken:
- Roestvrij
- Materiaal heft:POM
- Lengte lemmet: ca. 17 cm
- Afwerking lemmet:Fijn gepolijst
- HRC 59