Stable 21 POM Edwin Vinke
Visfileermes ontwikkeld door Robert Herder in samenwerking met Edwin Vinke, chef-kok van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant ‘De Kromme Watergang’. Het mes heeft een gewelfd heft met een slank, tegengesteld gebogen lemmet dat aan de punt spits toeloopt. Naast de zijwaarts geplaatste fileersnede is het mes ook optimaal uitgerust voor het versnijden van gefileerde vis in dunne plakken. Het stabiele lemmet in chroommolybdeen-vanadium staal met hoog koolstof- en chroomgehalte wordt gehard tot ongeveer 59HRC voor voldoende stabiliteit.
De geometrie van de snijvlakken is zo ontworpen dat er tijdens het veeleisende fileerwerk een hoge belasting kan op uitgeoefend worden, waardoor er zelfs in contact met visgraten, in een soepele beweging kan gewerkt worden. Het ergonomisch heft in POM is met 4 messing klinknagels bevestigd aan de doorlopende tang.
Kenmerken:
- Roestvrij
- Materiaal heft:POM
- Lengte lemmet: ca. 21 cm
- Afwerking lemmet:Fijn gepolijst
- HRC 59